<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-PMPL6NR height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Da Danish Crown i november 2016 præsenterede sin 4WD-strategi, var det med at klart budskab om at investere i at udvikle koncernens aktiviteter indenfor forædling og ikke mindst fortsætte væksten i DAT-Schaub. Begge dele er lykkedes.

Ved udgangen af regnskabsåret 2019/20 leverer DAT-Schaub, Sokolow i Polen, svenske KLS og Danish Crown Foods tilsammen et EBIT-resultat, der er næsten 700 mio. kroner højere, end det var i regnskabsåret 2015/16.

- Det seneste år har vi virkelig høstet frugterne af de strategiske beslutninger, vi tog i efteråret 2016. DAT-Schaub gør det helt fantastisk, og både KLS og Danish Crown Foods har stor fremgang, mens Sokolow holder niveauet efter fremgang i de foregående år. Det er helt afgørende, at vi nu holder fast og fortsætter udviklingen, for det er vejen til sikre Danish Crowns ejere en konkurrencedygtig afregning, siger Jais Valeur, der er Group CEO i Danish Crown.

Danish Crowns 4WD-strategi handler i korte træk om at gøre koncernen til markedsleder i Nordeuropa og opbygge ledende positioner i Europa eller globalt inden for bacon, konserves og pizza-toppings.

Gennem opkøb af virksomheder i Danmark, Polen, Sverige og Holland er både omsætningen og Danish Crowns position styrket i Nordeuropa og indenfor de tre kategorier.

- Vi er et godt sted og fokuserer nu på at vokse organisk. Det skal vi gøre ved at styrke vores samarbejde med kunderne, så vi skaber værdi for dem, når de har vores produkter på hylderne. Vi har flyttet os betragteligt på den front, men vi kan gøre det endnu bedre ved at positionere vores produkter gennem målrettet markedsføring og innovation. Med andre ord: retningen er rigtig, men vi kan stadig gøre det bedre, siger Jais Valeur.