<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-PMPL6NR height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

Fra torsdag den 28. november vil kunderne i Dagrofa Foodservice og de 29 S-Engros butikker over hele landet opleve, at pakkerne med hakket oksekød er ændret fra den klassiske sorte bakke til en tubeformet emballage.

- Der er nogle helt åbenlyse fordele ved den her måde at emballere vores hakkede oksekød på. Først og fremmest reducerer vi forbruget af plastik til et absolut minimum. Samtidig er kødet pakket uden luft, som sikrer, at holdbarheden fra produktionsdato forlænges fra 7 til 14 dage, så alt i alt er der et plus på bæredygtighed for både mindre plastforbrug og mindre madspild, siger Claus Hein, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.  

Der er langt fra tilfældigt, at det er Dagrofa Foodservice og de 29 S-Engros butikker, der bliver de første til at have den nye emballage i køledisken. Kødet vil nemlig ikke fremstå helt så rødt i ”rullerne”, idet ilten, som bruges i de traditionelle kødbakker, gør at kødet bevarer den røde farve. Men hos S-engros vil kunderne næppe undre sig over dette, da det typisk er professionelle, som køber ind til kantiner, cafeer og restauranter.

- Vi tror på, at vores kunder vil opfatte det som et fremskridt, at kødet nu er pakket uden luft. De vil også notere sig, at de nye tuber er nemmere at transportere, fylder mindre i køleskabet og faktisk også kan smides direkte i fryseren uden at skulle pakkes om, så jeg er sikker på, de vil tage godt imod de nye ”kødruller”, siger, Mike Rasmussen, der er kategorigruppechef i Dagrofa Foodservice.

Danish Crown har et mål om at halvere virksomhedens samlede CO2-aftryk med 50 procent inden 2030 i forhold til aftrykket i 2005. Samtidig er det ambitionen at være CO2-neutral i 2050.

Tidligere i år ændrede Danish Crown plasttypen, som bruges til de klassiske sorte kødbakker, så de nu kan smeltes om og genanvendes til emballering af fødevarer. Skiftet fra såkaldt PE-plast til PET-plast sikrer, at Danish Crown nedbringer det årlige forbrug af nyt plastik til kødbakker med 1.000 tons, og det laves der ikke om på med den nye ”kødrulle”.

- Om der er flere af vores kunder, som med tiden vil vælge at sælge hakket oksekød emballeret i den tubeformede pakning, kan jeg bestemt ikke afvise, men det betyder ikke, at kødbakkerne umiddelbart kan afskaffes. I Danish Crown vil vi fortsat have produkter som skært kød til eksempelvis bøf stroganoff, og de præsenterer sig bedst i den kendte sorte bakke, siger Claus Hein.

De første ”kødruller”, der finder vej til Dagrofa S-engros butikker, vil indeholde hakket oksekød fra Dansk Kødkvæg.